Portal Gier Strategicznych | The Generals' Guild | Biblioteka Gier Portal Gier Strategicznych | The Generals' Guild | Biblioteka Gier
Portal Gier Strategicznych | The Generals' Guild | Biblioteka Gier Portal Gier Strategicznych | The Generals' Guild | Biblioteka Gier
Portal Gier Strategicznych | The Generals' Guild | Biblioteka Gier Strona główna | Pomoc | Szukaj | Zaloguj się | Rejestracja
Styczeń 06, 2009, 06:35:28 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Ankieta
Pytanie: Czy ważne są dla Ciebie gry w turniejach ?
TAK
NIE MAM ZDANIA
NIE

Strony: 1 2 3 [4]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Turnieje  (Przeczytany 6442 razy)
Szarik
LadderMaster
Administrator
Generał dywizji (General Major)
*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #45 : Lipiec 17, 2007, 04:19:19 »

Wczoraj został rozpoczęty turniej Panzer General 2 Incognito, w którym informacja o przeciwnikach jest ściśle tajna ? nikt nie wie z kim gra.
Ten turniej nie byłby możliwy gdyby nie spora ilość zmian w skryptach turniejowych. Jedną z najważniejszych zmian jest nowy system wysyłania tur - gracz  nie otrzyma tury przeciwnika dopóki sam nie wyśle swojej.
Oto pełna lista zmian w skryptach turniejowych:
-dodanie możliwości grania z nieznanym przeciwnikiem
-nowy system wysyłania tur (zawsze wysyła się jedną turę, serwer przetrzymuje turę gracza, który wysłał szybciej do momentu wysłania tury przez drugiego gracza)
-oddzielenie rejestracji wyniku od systemu wysyłania tur
-dwustopniowa rejestracja wyniku (po zgłoszeniu wyniku przez gracza system czeka na potwierdzenie przeciwnika)
-oddzielna rejestracja hasła w każdym pojedynku, po zakończeniu gry hasło jest automatycznie udostępniane przeciwnikowi
-możliwość wzięcia urlopu nawet wtedy gdy nie ma się ani jednej gry w toku
-możliwość rezygnacji z udziału w nadchodzącej rundzie
-skrypt losujący i generujący nowe rundy
-system powiadamiania o błędnych turach (w przygotowaniu, aktualnie w razie pomyłki przeciwnika proszę o informację przez emaila lub komunikator)

Pytanie czy zdradzać kto był przeciwnikiem po rundzie czy po turnieju nadal jest aktualne.

Franek Dolas
Kapitan (Captain)
*

« Odpowiedz #46 : Lipiec 17, 2007, 04:38:29 »

Pytanie czy zdradzać kto był przeciwnikiem po rundzie czy po turnieju nadal jest aktualne.
Brawo, sporo zmian, na pytanie juz mialem odpowiedziec ze zaraz po rundzie, ale wtedy ze 2-3 rundy i turniej juz nie bedzie incognito, wiec moze po turnieju? Smiley

Mądry dowódca rozważa sytuację,
a dobry ją wykorzystuje
Sun Tzu
Szarik
LadderMaster
Administrator
*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #47 : Lipiec 18, 2007, 11:40:47 »

Oprócz głosów na forum otrzymałem od was również e-maile, w których piszecie, aby to z kim się grało ujawnić na zakończenie turnieju po 6 rundach, tak aby turniej był maksymalnie incognito. W takim razie niech tak będzie.
Otrzymałem również propozycję aby na zakończenie turnieju zrobić ankietę - zgaduj-zgadulę z kim się grało. To może być ciekawe doświadczenie dlatego popieram ten pomysł i na zakończenie przygotuję skrypt ankietowy.
Ostatnie gry turnieju powinny się kończyć w styczniu 2008 lub najpóźniej w lutym 2008.

W takim razie temat kiedy ujawniać personalia przeciwników uważam za zamknięty.

Szarik
LadderMaster
Administrator
*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #48 : Lipiec 18, 2007, 03:00:09 »

Myślałem co może choć trochę zdradzić kim jest przeciwnik i jeżeli ten turniej ma być kompletnie incognito to uważam że należy dać szlaban skryptowi na rejestrowanie wyników w lidze ponieważ sprytny generał obserwując ile mu przybyło punktów po wygranej będzie wiedział z jakim poziomem grał jego przeciwnik.
Wyniki byłyby oczywiście przetrzymywane w bazie  i zarejestrowane hurtowo po zakończeniu turnieju.

Franek Dolas
Kapitan (Captain)
*

« Odpowiedz #49 : Lipiec 18, 2007, 04:13:54 »

Wyniki byłyby oczywiście przetrzymywane w bazie  i zarejestrowane hurtowo po zakończeniu turnieju.
No, Panie kolego, za to powinienes dostac awans na pulkownika! Wink

a dobry ją wykorzystuje
Sun Tzu
Franek Dolas
Kapitan (Captain)
*

« Odpowiedz #50 : Lipiec 26, 2007, 09:09:38 »

Dzisiaj rozpoczyna się ostatnia runda turnieju 3 w 1. ...
W grupach ekspertów i weteranów jest już wiadome kto je wygra. W grupie ekspertów nikt nie odbierze już zwycięstwa Rommlowi, a w grupie weteranów zwycięzcą  jest feldfebel Szulc. Obu generałom gratuluję sukcesu!!! ...
Ja również gratuluję Panowie!

Chcialbym jednak podniesc pewna sprawe...jak to zrobić, aby jakikolwiek turniej nie stał się "listą obecności graczy"?
Na czym polega problem? Spójrzcie na wyniki 3w1. Od 3 rundy zaczynają się wygrane przez "inactivity", a od 4 to już masakra!
Ja osobiście nie mogłem grać w 3 i 4 (brak internetu), ale nawet w tych co grałem to NIE SKOŃCZYŁEM ANI JEDNEJ GRY!!!
Poprostu albo gracz się nie odzywał (rozumiem, może go nie bylo jak i mnie) albo kończył przed czasem (również się nie odzywając bez napisania ni slowa) i tyle.
Nie wiem jak Wam, ale mi to odbiera cała przyjemnosc gry. Juz bym wolal przegrac niz zostawiac to tak rozgrzebane i wygrac "walkowerem".
ehhh Sad(((

moze zamiast samego grania premiujmy konczenie gier?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 26, 2007, 09:12:07 wysłane przez Franek Dolas » Zapisane

a dobry ją wykorzystuje
Sun Tzu
Depet
Administrator
Marszałek (General of Army)
*

Główny Strateg Kraju

« Odpowiedz #51 : Lipiec 26, 2007, 09:15:15 »

Franek - doskonale Cię rozumiem ale co zrobisz ? No przecież nie zmuszę tych graczy aby podchodzili do sprawy serio kiedy oni takie coś odwalają...fakt część może ma jakieś ważne sprawy do załatwienia ale wtedy się informuje o tym przeciwnika a tu mamy do czynienia ze znikaniem - paj licho jeszcze zwykłe turnieje ale istna plaga nawiedziła w tym roku Mistrzostwa Polski a to już skandal. Ze swej strony mogę powiedzieć że jedynym dobrym rozwiązaniem jakie mi do głowy przychodzi to to aby wybierać tylko małe i średnie scenariusze....jest też jeszcze pomysł karania dezerterów (pomysł Szarika) ale to już do dyskusji....

Portal Ligowy Gier Strategicznych | The Generals' Guild | Biblioteka Gier
http://generalsguild.com/
Franek Dolas
Kapitan (Captain)
*

« Odpowiedz #52 : Lipiec 26, 2007, 09:21:06 »

mysle, ze karanie spowoduje, ze poprostu mniej ludzi sie zapisze...
z drugiej zas strony...kto wie co lepsze Sad

a dobry ją wykorzystuje
Sun Tzu
Szarik
LadderMaster
Administrator
*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #53 : Lipiec 26, 2007, 10:03:36 »

Turniej Incognito ma kary za oddawanie gry walkowerem.
Część punktu 9 regulaminu Incognito:
"...po 5 dniach będzie rejestrowany walkower, a dodatkową karą będzie zabranie 20 punktów ligowych. UWAGA: za walkower może być również uznana gra poddana po kilku pierwszych turach gdy nie ma gracza mającego wyraźną przewagę w grze."

Franek Dolas
Kapitan (Captain)
*

« Odpowiedz #54 : Lipiec 26, 2007, 10:21:50 »

ja mam pytanie (bo mozna by to bylo umiescic w regulaminie ogolnym nawet)
mozna wziac urlop maks 21 dni raz na 3 miesiace...
a jak wezme 7 dni, to potem moge jeszcze te 14 wziac wczesniej niz po 3 miesiacach czy nie?

a dobry ją wykorzystuje
Sun Tzu
Szarik
LadderMaster
Administrator
*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #55 : Lipiec 27, 2007, 10:45:21 »

ja mam pytanie (bo mozna by to bylo umiescic w regulaminie ogolnym nawet)
mozna wziac urlop maks 21 dni raz na 3 miesiace...
a jak wezme 7 dni, to potem moge jeszcze te 14 wziac wczesniej niz po 3 miesiacach czy nie?
Tak. W każdym turnieju gdzie jest opcja urlopu tak możesz zrobić.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 27, 2007, 10:46:55 wysłane przez Szarik » Zapisane

Szarik
LadderMaster
Administrator
*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #56 : Sierpień 06, 2007, 12:25:10 »

Dziś rozpoczynają się zapisy do nowego turnieju Panzer General 2: Online. Do turnieju może przyłączyć się każdy ? nie jest wymagane posiadanie aktywnego abonamentu. Główną nagrodą w turnieju jest 80 punktów ligowych oraz roczny abonament z DVD. Dodatkowo każda ukończona gra turniejowa będzie przynosiła 3 dodatkowe punkty bonusowe.
Zaletą tego turnieju jest czystość gry - nie ma możliwości ponownego wgrania tury.
Kolejną zaletą będzie najprawdopodobniej to, że do turnieju przyłączą się weterani gry online, stali bywalcy WarZone ? mocni gracze spoza naszego klubu. Zmierzyć się z nimi jest wyzwaniem (strona naboru dla graczy zagranicznych ruszy na dniach).
Zapraszam!
http://generalsguild.com/panzergeneral2/pl/on_rules.php

Szarik
LadderMaster
Administrator
*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #57 : Styczeń 26, 2008, 05:41:59 »

Turniej Panzer General 2 online został już całkowicie rozstrzygnięty. Wcześniej poznaliśmy zwycięzcę turnieju. Przypominam, że został nim Tupinamba (Brazylia). O pozostałych miejscach na podium miała zadecydować dogrywka pomiędzy zawodnikami: giees, JWScotterz, Rommel.
Zwycięsko z niej wyszedł giees i on zdobywa drugie miejsce oraz nagrody: roczny abonament GG oraz 40 punktów ligowych. JWScotterz (USA) zajmuje ostatnie miejsce na podium, które jest premiowane 20 punktami ligowymi. Gratuluję !!!
Niestety mam też niedobre wiadomości. W turnieju Panzer General 2 2vs2 online został zgłoszony tylko jeden wynik, a termin na rozegranie pierwszej rundy dawno minął. Po raz pierwszy muszę zamknąć turniej, który nie został zakończony. Umówienie się na grę 4 graczy rozsianych po świecie jest trudne i to jest przyczyna niepowodzenia tego turnieju. Pierwsza próba wprowadzenia rozgrywek 2vs2 się nie powiodła, ale będzie podjęta kolejna próba, tym razem w bardziej otwartej formule. Jest faktem, że gry 2vs2 na WarZone są popularne i grają w nich gracze, którzy akurat są na serwerze.
W poniedziałek ruszy w końcu turniej Panzer i Allied General Year End. Jeżeli się do tego czasu nie zgłosi ósmy gracz to nie będziemy na niego dłużej czekać.
Turniej Big Buying 2 będzie przesunięty o dwa tygodnie tak, aby był czas na przetestowanie scenariusza przygotowanego przez Depeta specjalnie na potrzeby tego turnieju.

Strony: 1 2 3 [4]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Aktualnie w bazie: 59 gry strategiczne 12 stare gry do pobrania 5 recenzje 2 poradniki 37 plików 333 zdjęć w galerii 77 newsów
Polityka prywatności | Disclaimer | O nas | Współpraca | Sitemap | Kontakt | Kanały RSS
© 1996-2008 The Generals' Guild Team All Rights Reserved. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt F.D.G. STUDIO, script by Szarik and Depet